Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Νέα ανατίμηση για το σουβλάκι: Οι χρεώσεις που πλέον σοκάρουν σε Αθήνα και νησιά

Στα ύψη βρίσκεται πλέον η τιμή από το ελληνικό street food που δεν είναι άλλο από το σουβλάκι. Η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων φαίνεται να μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας καθώς η τιμή σε μερικές περιοχές της Αθήνας φτάνει μέχρι και τα 4,5 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες των σουβλατζίδικων επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες εξηγώντας πως η αύξηση της τιμής στα σουβλάκια ήταν δυστυχώς μονόδρομος για τους ίδιους.

«Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω. Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται;» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης εστιατορίου.

«Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο. Συν πίτες συν ψωμιά, συν πατάτες και τα υπόλοιπα θα κοντέψει το τάλιρο. Πραγματικά κάνουμε προσπάθεια να μην ανεβάσουμε τίποτα. Δεν το θέλουμε» σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ