Οικονομία

Στο μικροσκόπιο 5.000 «κόκκινα» ΑΦΜ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων από την Ειδική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για τη διαλεύκανση υποθέσεων παράνομων αγροτικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκονται πάνω από 5.000 «κόκκινα» ΑΦΜ.

Εξετάζονται 5.000 «κόκκινα» ΑΦΜ για επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, η Οικονομική Αστυνομία εξετάζει 5.000 «κόκκινα» ΑΦΜ. Πρόκειται για επιδοτήσεις που είχαν δοθεί για καλλιέργειες βαμβακιού στον Ψηλορείτη. Οι φάκελοι δεν έφερε κανένα δικαιολογητικά. Το ρεπορτάζ του OPEN τονίζει πως δεν υπήρχαν πλαστά δικαιολογητικά, απλώς ότι δεν υπήρχαν καν κάποια σχετικά έγγραφα που να δικαιολογούν το όποιο ύψος της επιδότησης. Οι φάκελοι ήταν κενοί. Μάλιστα, ένα ΑΦΜ έχει δηλώσει το ίδιο αγροτεμάχιο με κάποιο άλλο.

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον «αμαρτωλό» ΟΠΕΚΕΠΕ προτείνει η ΝΔ

Να σημειωθεί πως η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας θα προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία θα αφορά τη διερεύνηση της λειτουργίας του οργανισμού από το 1998 έως σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κ.Ο. της Ν.Δ. θα προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Η πρότασή μας αφορά την περίοδο από την ίδρυση του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να αναζητηθούν και να ερευνηθούν όλες οι παθογένειες και να υπάρχει πλήρης κάθαρση και διαφάνεια προς όφελος των παραγωγών μας», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ