Οικονομία

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αντλησιοταμίευσης της ΔΕΗ

Πρόκειται για μονάδα αποθήκευσης ενέργειας, που θα αξιοποιεί δύο ταμιευτήρες νερού, προκειμένου να απορροφά ή να διοχετεύει ενέργεια στο δίκτυο αναλόγως των συνθηκών. Το ΥΠΕΝ δημοσίευσε την απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου αντλησιοταμίευσης της ΔΕΗ στο ορυχείο Καρδιάς.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο σταθμός θα έχει μέγιστη ισχύ 148 MW και διάρκεια λειτουργίας τις οκτώ ώρες. Παράλληλα, προβλέπεται η σύνδεσή του με το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ μέσω νέου υποσταθμού.

Συνολικά, το έργο αφορά μονάδα αντλησιοταμίευσης με δύο ταμιευτήρες (Άνω και Κάτω Ταμιευτήρα), σήραγγα προσαγωγής, σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αποχέτευση επιφανειακών και υπόγειων απορροών και γραμμή διασύνδεσης.

Το εν λόγω αντλησιοταμιευτικό είχε παρουσιαστεί πρόσφατα από τη διοίκηση της ΔΕΗ, στα πλαίσια του προγράμματος επενδύσεων, ύψους 5,8 δισ. ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία. Η επιχείρηση σκοπεύει να υλοποιήσει και δεύτερη αντίστοιχη μονάδα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ