Οικονομία

Σταθερή η αύξηση του ΑΕΠ, αναφέρει ο Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρουσιάζει το Μεσοπρόθεσμο Διαρθρωτικό Δημοσιονομικό Σχέδιο 2025-2028 μαζί με τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το έλλειμμα θα παραμείνει αρκετά κάτω από τους κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους, στέλνοντας ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις αγορές.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να πετυχαίνει λογικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Αναλυτικότερα τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα επιτευχθούν είναι αντίστοιχα με αυτά του 2024, δηλαδή 2,4% και πάντως μικρότερα από ό,τι ήταν η αρχική κατεύθυνση της Κομισιόν.

Και αυτό διότι φέτος υπεραποδίδουν ο προϋπολογισμός και η οικονομία, υπογράμμισε.

 

Σταθερή αύξηση του ΑΕΠ



Ο υπουργός τόνισε ότι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη είναι συντηρητική, διότι «θέλουμε να είμαστε απολύτως ευθυγραμμισμένοι με την ΕΕ».

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι μία σειρά από διεθνείς οργανισμούς προβλέπουν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ», είπε.

Παρά τις συντηρητικές προβλέψεις το ονομαστικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί από περίπου 232 δισ. ευρώ το 2024 σε 272 δισ. το 2028, ανέφερε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Αποσυνδέστε αμέσως το Wi-Fi" Τι τρομερό διαπίστωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά την επίθεση κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων

Ποιες διαπιστώσεις και τρομερά συμπεράσματα αφορούν σαφώς την ελληνική πολεμική μηχανή σε περίπτωση ελληνοτουρκικής...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή του Βορονέζ προκάλεσε σοβαρές ζημιές -Πεσκόφ: Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με πάταγο στο Κίεβο

Ρώσος Στρατηγός Karakaev: «Ο Oreshnik μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη»- Η Ρωσία είναι έτοιμη. Τα αντίποινα...