Οικονομία

Wall Street: Μεικτά πρόσημα στους δείκτες - Η καλύτερη συνεδρίαση για τον Dow από τον περασμένο Μάιο

Απρόσμενη κατεύθυνση πήρε τελικά η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους δείκτες να καταγράφουν μεικτά πρόσημα μετά την αργία της Τετάρτης. Νωρίτερα, Nasdaq και S&P 500 φλέρταραν με νέα υψηλά και μάλιστα ο S&P πέρασε για πρώτη φορά το ιστορικό όριο των 5.500 μονάδων, όμως οι ρευστοποιήσεις προς αποκόμιση κερδών κυρίως στις τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν τελικά αμφότερους τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος, συμφωνα με το newmoney.gr

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,77% στις 39.134 μονάδες καταγράφοντας έτσι την καλύτερη συνεδρίασης του από τον περασμένο Μάιο, ενώ αντιθέτως ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,25% στις 5.473 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,79% φτάνοντας τις 17.721 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Πάντως, παρά τις επιδόσεις αυτές και οι τρεις δείκτες οδεύουν προς θετικά πρόσημα για το σύνολο της εβδομάδας.

Στις αγορές ομολόγων, αντιθέτως, οι αποδόσεις κινήθηκαν ανοδικά με την απόδοση του 10ετούς να ανεβαίνει στο 4,252% και του 2ετούς να φτάνει το 4,727%.

Στο επίπεδο των μάκρο η ατζέντα ήταν σχετικά φτωχή και περιορίστηκε στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανακοίνωση των αιτήσεων για νέα επιδόματα εργασίας που έπεσαν κατά 5.000 στις 238.000 από το υψηλό 10 μηνών στις 243.000 την περασμένη εβδομάδα συνηγορώντας στην σταθερή αλλά αργή αποθέρμανση της αγοράς εργασίας.

Επίσης, ο ρυθμός κατασκευής νέων σπιτιών σημείωσε απρόσμενη πτώση κατά 5,5% το Μάιο, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο του 2020.

Έτσι, καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση, για να μην πούμε καλύτερα την αλλαγή κλίματος στους δείκτες έπαιξαν οι επιδόσεις των τεχνολογικών μετοχών με το αστέρι της Nvidia να ξεχωρίζει.

Η μετοχή της Nvidia ξεκίνησε τη συνεδρίαση δυναμικά με νέο άλμα που εδραίωσε το νεοαποκτηθέντα τίτλο της ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, καθώς την Τρίτη κατάφερε να εκτοπίσει τόσο την Apple όσο και την Microsoft «πιάνοντας» κορυφή. Όμως, σταδιακά η μετοχή άλλαξε πρόσημο φτάνοντας να χάνει σχεδόν 3%, συμπαρασύροντας έτσι έτερες εταιρείες ημιαγωγών, όπως η Broadcom και η Micron. Γεγονός που επηρέασε αντιστοίχως συνολικά τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq.

Στον αντίποδα των χαμένων τεχνολογικών κινήθηκαν οι ενεργειακοί όμιλοι χάρη στο σταθερά ανοδικό ρεύμα των πετρελαϊκών τιμών που οδεύουν προς τη δεύτερη σερί εβδομάδα με σημαντικά κέρδη. Μάλιστα, Exxon Mobil, Marathon Petroleum και Hess κατέγραψαν άνοδο κοντά στο 3%.

Στις κερδισμένες μετοχές ξεχώρισε, επίσης, η φαρμακευτική Gilead Sciences με ράλι της τάξεως του 9%, καθώς το νέο φάρμακο της κατά του HIV πέρασε επιτυχώς το τελευταίο στάδιο των δοκιμών, αλλά και η Accenture μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...