Οικονομία

Wall Street: Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες την εβδομάδα

Οριακά πάνω από τις 40.000 μονάδες βρέθηκε ξανά ο Dow Jones την Παρασκευή, έπειτα από μια υποτονική συνεδρίαση, κατά την οποία οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street παρουσίαζαν μικρές μεταβολές μέχρι τα τελευταία λεπτά, συμφωνα με το newmoney.gr

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης κέρδισε κυριολεκτικά στο νήμα 119 μονάδες ή 0,34% φτάνοντας τις 40.000,35 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,12% στις 5.303 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,07% στις 16.685 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Dow Jones κατάφερε να ξεπεράσει για λίγο το ψυχολογικό όριο των 40.000 μονάδων, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αγγίζοντας τις 40.051,05 μονάδες. Με απώλειες έκλεισαν και οι Nasdaq και S&P 500, πέφτοντας από το νέο υψηλό, στο οποίο είχαν φτάσει μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τις απώλειες της Πέμπτης, οι δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα με θετικά πρόσημα. Οι Nasdaq και S&P 500 κέρδισαν 2,3% και 1,5% αντίστοιχα, στο μεγαλύτερο κερδοφόρο εβδομαδιαίο σερί τους μετά τον Φεβρουάριο, ενώ Dow Jones συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές εβδομάδες κερδών, καθώς βρέθηκε υψηλότερα κατά 1%.Παρά το δύσκολο ξεκίνημα που έκαναν το β’ τρίμηνο, οι δείκτες καταγράφουν κέρδη από τις αρχές του έτους, καθώς ήδη οι Nasdaq και S&P 500 βρίσκονται κατά 11% υψηλότερα, ενώ ο Dow έχει προσθέσει πάνω από 5%.

Αν και κάποιοι επενδυτές εκφράζουν ανησυχία για τη διάρκεια του ράλι, ο Tom Hainlin της U.S. Bank Asset Management πιστεύει ότι η θετική οικονομική ανάπτυξη και η επιβράδυνση του πληθωρισμού είναι ο τέλειος συνδυασμό για να συνεχίσει το αμερικανικό χρηματιστήριο την ανοδική πορεία του. «Αυτή είναι μια αρκετά αισιόδοξη κατάσταση, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον», δήλωσε ο ίδιος στο CNBC. «Εκτίμησή μας είναι ότι η αποτίμηση είναι λίγο υψηλή σε σχέση με την ιστορία, αλλά το ίδιο ισχύει για την αύξηση των κερδών και τη σταθερότητά τους».

Εξάλλου, κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών πληροφορικής και real estate σε επίπεδο εβδομάδας, ενισχυμένες κατά 3% και 2,5% αντίστοιχα. Άνοδο 1,8% κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου υγείας και 1,7% ανέβηκε ο κλάδος τηλεπικοινωνιών.

Μικρές μεταβολές κατέγραψαν οι αποδόσεις των ομολόγων, με το αμερικανικό 10ετές να ενισχύεται κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,42% και το 2ετές να αυξάνεται κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,82%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...