Οικονομία

Eίδηση "ΣΟΚ" στην Νάουσα! Στο δρόμο 130 οικογένειες-"Λουκέτο" στη βιομηχανία Βαρβαρέσος

Η διοίκηση της Κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος στη Νάουσα, επεφύλασσε ως πασχαλιάτικο «δώρο» τις απολύσεις των 130 τελευταίων εργαζομένων. 

«Κεραυνός εν αιθρία» έχει πέσει στην οικονομική ζωή της Νάουσας, μετά την είδηση «σοκ» πως κλείνει η εταιρεία ενδυμάτων και υφασμάτων Βαρβαρέσος Α.Ε. Μια πολύ αρνητική εξέλιξη που φέρνει αναταραχή στην Ηρωική πόλη, καθώς πάνω από 130 οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 29 Απριλίου, οι εργοδότες ανακοίνωσαν στο προσωπικό, πως ο επενδυτής που θα έπαιρνε την βιομηχανία, αποφάσισε τελικά να αποσύρει το ενδιαφέρον του και ότι χρειάζεται να βάλουν την υπογραφή τους, προκειμένου να πάρουν την απόλυσή τους και να οδηγηθούν στο Ταμείο Ανεργίας!

Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας που εδρεύει στην Ημαθία και το «λουκέτο» της, θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό την ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρει το parallaximag.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αύριο Τρίτη 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Το Σωματείο Εργαζομένων στην νηματουργία Βαρβαρέσος εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις

.Διαβάστε αναλυτικά: «Σήμερα η εργοδοσία της Βαρβαρέσος ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι «κλείνει» το εργοστάσιο» καλώντας τους μάλιστα να υπογράψουν τις απολύσεις τους, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν το εργοστάσιο θα κλείσει η όχι.

Η κίνηση της εργοδοσίας προκαλεί πολλά ερωτήματα για τα δικαιώματα και το μέλλον των εργαζομένων! Ύστερα από τόση κοροϊδία και κάλπικες υποσχέσεις, τόσα χρόνια απληρωσιάς οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί κανένα μας δικαίωμα, τη στιγμή μάλιστα η εργοδοσία χρωστάει στους συναδέλφους μας δεδουλευμένα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Όλη αυτή η κατάσταση που έχει μαραζώσει τη πόλη μας και το κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας έχει ως αιτία αυτή την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι επιχειρηματίες , οι κυβερνήσεις τους και οι ενώσεις τους όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσα χρόνια μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και έχουν ρίξει τους συναδέλφους μας στην ανεργία.

Μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τις ζωές μας. Με τον δικό μας αγώνα θα επιβάλλουμε το δίκιο μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Νάουσας να εκφράσει την συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα μας για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα, τα δεδουλευμένα και κάθε εργασιασιακό μας δικαίωμα. 

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα εδώ και χρόνια, έχει ήδη αποχωρήσει με επίσχεση εργασίας μέρος των εργαζομένων της την τελευταία τετραετία και το σύνολο των οφειλών της εταιρείας προς τους εργαζόμενους αγγίζει – σύμφωνα με το Σωματείο τους – τα 7 εκατ. ευρώ.

Η Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία ιδρύθηκε το 1974 με βάση την «Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης Κλωστήρια – Βαφεία Ναούσης Γρηγόριος Βαρβαρέσος και Σια ΕΠΕ», που προϋπήρχε από το 1964, ενώ οι «ρίζες» της φτάνουν στο μακρινό 1908 με το πρώτο κλωστήριο της οικογένειας στη Νάουσα.

Το 2022 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 7,03 εκατ. ευρώ με λειτουργικές ζημίες (EBITDA) ύψους 5,69 εκατ. ευρώ και τελικές ζημίες 8,57 εκατ. ευρώ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1,47 εκατ. ευρώ έναντι 4,46 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2022, μειωμένος κατά 66,95%, τα αποτελέσματα προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του εξαμήνου 2023 ανήλθαν σε ζημίες 2,45 εκατ. ευρώ  και τελικά αποτελέσματα ζημίες 4,54 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...