Οικονομία

Κατρακυλά η μετοχή της UBS - Κεφαλαιακές απαιτήσεις έως 25 δισ. δολάρια

Η UBS Group AG αντιμετωπίζει αύξηση των εποπτικών κεφαλαιακών απαιτήσεων που θα μπορούσε να φτάσει τα 15 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτάθηκαν στον απόηχο της κατάρρευσης της Credit Suisse, δήλωσε στην εφημερίδα Tages-Anzeiger η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας Karin Keller-Sutter. Τέτοια στοιχεία είναι «εύλογα», είπε η Keller-Sutter όταν ρωτήθηκε για τις εκτιμήσεις αναλυτών, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι μετοχές της UBS υποχωρούν έως και 3,7% στη Ζυρίχη, έχοντας καταγράψει πτώση περισσότερο από 6% την περασμένη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα δεδομένα.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο προτείνει ότι οι συστημικές ελβετικές τράπεζες πρέπει να διατηρούν σημαντικά περισσότερα κεφάλαια έναντι των ξένων μεριδίων τους, σύμφωνα με μια ευρεία έκθεση για την τραπεζική σταθερότητα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον, τα επίπεδα κεφαλαίου για τις τράπεζες θα πρέπει να αυξηθούν ώστε να λαμβάνονται περισσότερο υπόψη οι μελλοντικοί κίνδυνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι προτάσεις, οι οποίες ουσιαστικά ξεχωρίζουν την UBS ως τον μοναδικό παγκοσμίως-συστημικό δανειστή της χώρας, θα έβλεπαν μια «σημαντική» αύξηση στις εποπτικές απαιτήσεις κεφαλαίου για τη συγκεκριμένη ελβετική συστημικές, δήλωσε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. Η ελβετική εφημερίδα Handelszeitung ανέφερε νωρίτερα την πιθανότητα κεφαλαικών απαιτήσεων 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο αναλυτής της Autonomous Research, Stef Stalmann είπε ότι οι πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις στο εύρος των 10 έως 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσαν να μειώσουν τις προσδοκίες για επαναγορές μετοχών.

Ο Stalmann σημείωσε επίσης ότι το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για τις μεταρρυθμίσεις - με την εφαρμογή του σχετικού διατάγματος το νωρίτερο το 2026 - θα δημιουργήσει αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με τον κεφαλαιακό σχεδιασμό. Εκπρόσωπος της UBS αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ