Οικονομία

Έρχονται εκπτώσεις στα πρόστιμα έως 50% για τους «ειλικρινείς φοροφυγάδες»

Φορολογούμενοι που δεν αμφισβητούν το αποτέλεσμα των ελέγχων και αποδέχονται τον επιπλέον φόρο που τους έχει προσδιοριστεί, θα έχουν εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επανένταξη των οφειλών του Δημοσίου στη ρύθμιση των 120 δόσεων, συνιστά τακτοποίηση μιας εκκρεμότητας, όπως πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 20 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η «Απογευματινή», αν ο φορολογούμενος είναι ειλικρινής και αποδεχθεί ότι έκανε φοροδιαφυγή μη προσφεύγοντας κατά των διοικητικών πράξεων, θα λαμβάνει μείωση προσαυξήσεων και προστίμων κατά 50% ως «αποδοχή ειλικρίνειας». Όσο καθυστερεί, τόσο θα περιορίζεται η έκπτωση του προστίμου, ενώ εάν δεν το αποδεχθεί, τότε θα αποφασίζει το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...