Οικονομία

Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Φεβρουάριο

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα (αμετάβλητος από τον Ιανουάριο) και στο 2,6% για την Ευρωζώνη (από 2,8% τον Ιανουάριο), σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Φεβρουάριο (4,0%, έναντι 5,6% τον Ιανουάριο), ακολουθούμενα από τις υπηρεσίες (3,9%, έναντι 4,0% τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,6%, έναντι 2,0% τον Ιανουάριο) και την ενέργεια (-3,7%, έναντι -6,1% τον Ιανουάριο).

Σε χαμηλό 2,5 ετών έπεσε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώθηκε σε 3,1% έναντι 3,4% τον Ιανουάριο.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2021 υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ισπανία τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε σε ετήσια βάση στο 2,8%, από 3,4% που ήταν τον Ιανουάριο.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...