Οικονομία

Στον πάτο της ΕΕ η Ελλάδα στο επίπεδο του κατώτατου μισθού - Οι χώρες που την ξεπερνούν κατά πολύ

Στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με ευρωπαϊκά στοιχεία που παρουσίασε το MEGA.

Στη συγκεκριμένη κατάταξη, η Κύπρος είναι πάνω από την Ελλάδα, με τον κατώτατο μισθό στη Μεγαλόνησο να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Ακόμη, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δεδομένα αυτά σχολίασε ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος στο MEGA χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα προβληματική αυτή την κατάσταση. Ακόμη ο εργατολόγος τόνισε πώς όλο αυτό θα πρέπει να εξετάζεται και σε συνδυασμό με την αγοραστική αξία που έχει ο μισθός αυτός.

«Αποτυπώνεται με μεγάλη σαφήνεια το πολύ χαμηλό επίπεδο που κινείται ο κατώτατος μισθός. Το ιδιαίτερα προβληματικό είναι το τι αγοραστική δύναμη και αξία έχει ο κατώτατος μισθός», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μπούρλος.

Όσον αφορά τους λεγόμενους μεσαίους μισθούς, που βρίσκονται λίγο πάνω από τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, ο εργατολόγος υποστήριξε ότι ενδεχομένως να έχουν μείνει στάσιμοι για πάνω από 8 με 9 χρόνια.

Ειδικότερα η κατάταξη έχει ως εξής:

Λουξεμβούργο: 2.571 ευρώ

Ολλανδία: 2.183 ευρώ

Ιρλανδία: 2.146 ευρώ

Γερμανία: 2.049 ευρώ

Βέλγιο: 1.994 ευρώ

Γαλλία: 1.767 ευρώ

Ισπανία: 1.323 ευρώ

Κύπρος: 1.000 ευρώ

Πολωνία: 978 ευρώ

Πορτογαλία: 957 ευρώ

Μάλτα: 925 ευρώ

Λιθουανία: 924 ευρώ

Κροατία: 840 ευρώ

Ελλάδα: 820 – 830 ευρώ, αν αυξηθεί σε αυτό το επίπεδο, όπως έχει προαναγγείλει προεκλογικά η κυβέρνηση. Διαφορετικά η διαφορά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...