Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Ο Τζεφ Μπέζος «ξεφορτώθηκε» 50 εκατ. μετοχές της Amazon σε 9 ημέρες

Ο Τζεφ Μπέζος «ξεφορτώθηκε» 14 εκατομμύρια μετοχές της Amazon αξίας περίπου 2,4 δισ. δολαρίων, ολοκληρώνοντας σε μόλις εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης το σχέδιό του για την πώληση έως και 50 εκατομμυρίων μετοχών.

Η τελευταία συναλλαγή, η οποία ανεβάζει το συνολικό ποσό από τις ρευστοποιήσεις του στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πραγματοποιήθηκε σε τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα. Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν είχε προχωρήσει σε πώληση μετοχών από το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε την Amazon και είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας διαστημικής εξερεύνησης Blue Origin και της Washington Post, δεν έχει γνωστοποιήσει τα σχέδιά του για τα έσοδα. Ο ίδιος ανακοίνωσε στις 2 Νοεμβρίου ότι μετακομίζει από το Σιάτλ στο Μαϊάμι.

Η πολιτεία της Ουάσινγκτον καθιέρωσε φόρο κεφαλαιακών κερδών 7% το 2022 – κάτι που δεν ισχύει στη Φλόριντα – γεγονός που σημαίνει ότι η μετεγκατάσταση του Μπέζος πιθανώς τον γλιτώνει από φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Ο Μπέζος έχει καθαρή περιουσία ύψους 191,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Εκπρόσωποι της Amazon και του Μπέζος δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα του πρακτορείου ειδήσεων για σχολιασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ
Πολιτική 0

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι-φωτιά "ξεβρακώνουν" το κύκλωμα! "Να γαμ@@εί ο υπουργός, με βάνει και κάνω μήνυση της Τυχεροπούλου – γίνεται της που@@νας με τα ζα"

Πολιτική ίντριγκα, μίζες, και «ζα» σε ένα σκάνδαλο που έχει τα πάντα – μόνο ποπ κορν λείπει για να το απολαύσουμε
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...