Οικονομία

Το κόλπο των δισεκατομμυριούχων που τους γλιτώνει από την εφορία για… 1.000 χρόνια

Έρευνα από τη σχολή Wharton του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια αποκαλύπτει, ότι ο μέσος Αμερικανός κληρονομεί περίπου 1.500 δολάρια από τους παππούδες του. Αντίστοιχα, οι super rich μεταβιβάζουν εκατομμύρια στα εγγόνια τους.

Οι οικογένειες, όπως Πρίτζκερ (Hyatt Hotels), Ρίγκλεϊ και Μπέζος αξιοποιούν τα καταπιστεύματα, τα οποία φορολογούνται, μόνο μία φορά, για να μεταβιβάσουν τον πλούτο τους στις επόμενες γενιές. Δισεκατομμυριούχοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη πρακτική για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις στην οικογένειά τους και να προστατεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία από τους πιστωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, η απαλλαγή του φόρου μεταβίβασης πρόκειται να μειωθεί στο μισό έως το τέλος του 2025.

Στην πράξη, οι κληρονόμοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία, παρ΄όλα αυτά, απολαμβάνουν τα έσοδα από τα καταπιστεύματα.

Ειδικοί, όπως ο δικηγόρος Κρίστοφερ Ντουλ, ανησυχούν αναφορικά με το μακροπρόθεσμο χρονικό πλαίσιο των καταπιστευμάτων. Πιστεύουν ότι η ιδέα των καταπιστευμάτων που διαρκούν χίλια χρόνια είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και προτείνουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση με διάρκεια 90 έως 100 ετών.

Για πολλούς, η δημιουργία καταπιστευμάτων αντιπροσωπεύει μια στρατηγική διαχείρισης πλούτου. Η εν λόγω πρακτική υποστηρίζει την μεταβίβαση της κληρονομιάς από γενιά σε γενιά προσφέροντας ταυτόχρονα, φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...