Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των αιτήσεων- Ποιοι δεν περιλαμβάνονται

Την επόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα, μετά από  την παράταση που δόθηκε με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ύψος της ενίσχυσης για το ρεύμα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 και εμφανίζεται ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικό) των δικαιούχων. Δηλαδή, το επίδομα θέρμανσης στον ηλεκτρισμό δεν καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν και για το επίδομα θέρμανσης που χορηγείται σε όσους ζεσταίνονται με άλλες μορφές ενέργειας.

Συγκεκριμένα:


Οικογενειακό εισόδημα για τους άγαμους 16.000 ευρώ, τους έγγαμους 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 80.000 ευρώ
Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ για τους άγαμους και έως 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet.

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Ποιοι μένουν «εκτός»


Όπως έχει γίνει γνωστό, από το συγκεκριμένο επίδομα εξαιρούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 700.000 αλλά και όσοι λαμβάνουν επιδότηση για άλλες πηγές θέρμανσης (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ξύλα πέλετ, κ.λπ.) και για τους οποίους έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις που υπέβαλαν για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ