Οικονομία

Eurostat: 2,4% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη - 3% στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

Σε τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός σημειώθηκε άνοδος +6,9%, στις υπηρεσίες +4,0%, σε άλλα αγαθά +2,9%, ενώ, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση οι τιμές στην ενέργεια μειώθηκαν 11,5%.

Τον προηγούμενο μήνα, οι ακριβότερες υπηρεσίες και τα τρόφιμα ήταν οι κύριοι παράγοντες αύξησης των τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη .

Στην Ελλάδα, σημειώθηκε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των τιμών.

Συγκεκριμένα,  αυξήθηκαν κατά 3% από 3,8% που είχαν επιταχύνει τον Οκτώβριο για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες συνεχών επιβραδύνσεων.

Τον Οκτώβριο ο ετήσιος πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 3,8% από 2,4% τον Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα ο δείκτης ήταν στο 9,5%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...