παγκόσμιο κραχ
Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Η παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκονται στο κατώφλι του γκρεμού... κανείς δεν θα προλάβει να κάνει τίποτα!

Για χρόνια και οι δύο προειδοποιούν τους επενδυτές για τις συνέπειες ενός συστήματος που βασίζεται σε απεριόριστη εκτύπωση χρημάτων, δημιουργία χρέους και υποτίμηση χρημάτων, όπως αναφέρει η goldswitzerland.com.

Η παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκονται τώρα στο κατώφλι του γκρεμού. 

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα έρθει η επερχόμενη βίαιη σειρά. 

Μπορεί να πάρει χρόνια ή μπορεί να συμβεί αύριο . 

Οι μελλοντικοί ιστορικοί θα μας πουν πότε συνέβη.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν ένα καθήκον προς τους εαυτούς τους και τα εξαρτώμενα μέλη τους, το οποίο είναι να προστατεύσουν τον πλούτο τους από την ολοκληρωτική καταστροφή. 

Η εκτύπωση χρημάτων και η δημιουργία χρέους έχουν οδηγήσει τις αγορές σε ιλιγγιώδη και μη βιώσιμα επίπεδα. 

Από τότε που ο Νίξον έκλεισε το παράθυρο του χρυσού το 1971, τόσο το παγκόσμιο όσο και το αμερικανικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 80 φορές!

Και οι αγορές περιουσιακών στοιχείων έχουν διογκωθεί από αυτό το ψεύτικο χρήμα με τον Nasdaq να αυξάνεται κατά 120 φορές και τον S&P να αυξάνεται κατά 44 φορές από το 1971. 

Αλλά οι φούσκες δεν είναι μόνο σε μετοχές αλλά και σε ομόλογα, ακίνητα, έργα τέχνης, άλλα συλλεκτικά αντικείμενα κ.λπ.

Κατά την άποψή μας, η ώρα να πληρώσετε το Piper είναι εδώ και τώρα. Οι συνέπειες θα είναι δαπανηρές, ακόμη και πολύ δαπανηρές για τους επενδυτές που αγνοούν αυτόν τον σημαντικό κίνδυνο. 

Ακριβώς όπως τα περιουσιακά στοιχεία φούσκας μπορούν να αυξηθούν εκθετικά, μπορούν να εκραγούν ακόμη πιο γρήγορα. 

Κίνδυνος πτώσης των αγορών 50-90%

Διαρκείς διορθώσεις 50% έως 90% σε μετοχές και ομόλογα είναι πολύ πιθανές και όταν η φούσκα σκάσει θα πάει τόσο γρήγορα που δεν θα υπάρχει χρόνος για να βγεί κανείς ή να αγοράσει ασφάλεια.
Το Everything Bubble θα μετατραπεί στο Everything Collapse.
Όπως συνέβη στα μέσα Μαρτίου φέτος, όταν 4 τράπεζες των ΗΠΑ, με τη μεγαλύτερη την Silicon Valley Bank και την Credit Suisse, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, κατέρρευσαν σε λίγες μέρες.
Αυτή ήταν μια πρόβα.
 

Τα επισφαλή χρέη και τα αυξανόμενα επιτόκια αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για το τραπεζικό σύστημα.Το ίδιο ισχύει και για τον κίνδυνο των παραγώγων ύψους 2-3 τετρ.

Αυτοί οι τεράστιοι κίνδυνοι είναι μπροστά μας τώρα και θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ανά πάσα στιγμή από το φθινόπωρο, αναφέρει η GoldSwitzerland.
Ο κίνδυνος μιας καταστροφικής κατάρρευσης χρέους είναι πολύ μεγάλος για να αγνοηθεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...