Οικονομία

Νέα κάθοδος για την τουρκική λίρα - Ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των 21 λιρών ανά δολάριο

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έφθασε η ισοτιμία του δολαρίου ΗΠΑ έναντι της τουρκικής λίρας, ξεπερνώντας το ψυχολογικό φράγμα των 21 λιρών ανά δολάριο.

Συγκεκριμένα το αμερικανικό δολάριο ξεκίνησε τις συναλλαγές της ημέρας στην επίσημη αγορά στις 21,67 λίρες, ενώ αντίστοιχα από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει και η τιμή του ευρώ που έφθασε στις 23,71 λίρες. Στα ανταλλακτήρια της ελεύθερης αγοράς οι συναλλαγές γίνονται σε υψηλότερα επίπεδα.

Προεκλογικά η αξία της τουρκικής λίρας κρατήθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν υπερτιμημένη με τεχνικά μέσα, εξαντλώντας όλα τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλαμβάνοντας προχτές καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, ο Μεχμέτ Σιμσέκπροανήγγειλε επιστροφή σε πιο «ορθόδοξες» οικονομικές πολιτικές, σηματοδοτώντας αλλαγή πορείας από τις συνταγές Ερντογάν, που στην αιχμή τους βρίσκεται η πολιτική χαμηλών επιτοκίων. «Η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από την επιστροφή σε μια λογική βάση. Μια τουρκική οικονομία βασισμένη σε κανόνες θα είναι σημαντική για την επίτευξη της επιθυμητής ευημερίας. Θα δώσουμε προτεραιότητα στη μακροοικονομική σταθερότητα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...