Οικονομία

Αθήνα: Ο Ιούνιος φέρνει αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων!

Διψήφιο ποσοστό στις τιμές των ξενοδοχείων έχει σημειωθεί φέτος στην πρωτεύουσα συγκριτικά με πέρσυ. Μάλιστα το μήνα Ιούνιο η τιμη κυμαίνεται στα 180 ευρώ.

Η ανάκαμψη ως προς τις τιμές μέσα στο 2023 την πλήρη, κανονική χρονιά χωρίς ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας καταγράφεται σε σύγκριση με το 2022 σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απόρροια σε μεγάλο βαθμό της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Ωστόσο, ειδικά η ελληνική πρωτεύουσα φαίνεται ότι διανύει φέτος την καλύτερή της χρονιά τουριστικά, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στα νούμερα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος όπου ο Μάιος έκλεισε επίσης με διψήφιο ποσοστό αύξησης έναντι του Μαΐου του 2019, έτος που ήταν το υψηλότερο -ιστορικά- σε επιδόσεις για την πόλη.

Ετσι, η αύξηση για ένα δίκλινο δωμάτιο στην ελληνική πρωτεύουσα όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις μέσες on line ξενοδοχειακές τιμές που συγκεντρώνει η γνωστή μηχανή αναζήτησης trivago για κορυφαίους αστικούς προορισμούς διεθνώς διαμορφώνεται στο +4% έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, του Μαΐου και στο +26% σε ετήσια βάση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...