Οικονομία

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξάνεται λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις των απεργιών στη Γαλλία

Οι τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκαν τη Δευτέρα, επειδή οι απεργίες στη Γαλλία έχουν επηρεάσει τη λειτουργία της ενεργειακής υποδομής της χώρας  , γεγονός που επιδεινώνει τις ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό, όπως αναφέρει το Bloomberg. 

Η παραγωγική ικανότητα των πυρηνικών σταθμών της Γαλλίας μειώθηκε στο 57% λόγω των απεργιών που προκλήθηκαν από την απόφαση για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, η οποία οδήγησε σε αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην τοπική αγορά.

Επιπλέον, οι απεργίες στη Γαλλία επηρέασαν επίσης τη δραστηριότητα των διυλιστηρίων και των τερματικών σταθμών εισαγωγής υγροποιημένων αερίων. Την ίδια ώρα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες θα διασχίσει την Ευρώπη κύμα ψύχους, γεγονός που έκανε τις τιμές αναφοράς φυσικού αερίου να σημειώσουν άνοδο έως και 5,5% τη Δευτέρα, σημειώνει η Agerpres.

Γύρω στις 12:52 μ.μ., στον κόμβο φυσικού αερίου στο Άμστερνταμ, όπου έχουν καθοριστεί οι τιμές αναφοράς για την Ευρώπη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου για παράδοση τον επόμενο μήνα αυξήθηκαν κατά 3,8% στα 42,65 ευρώ για μια μεγαβατώρα. 

Ωστόσο, η Ευρώπη έχει ξεπεράσει με επιτυχία μια ενεργειακή κρίση που σε ένα σημείο απείλησε να προκαλέσει μεγάλες διακοπές στον εφοδιασμό φυσικού αερίου. Λίγες μέρες απομένουν ακόμη μέχρι το επίσημο τέλος της σεζόν προμήθειας θερμαντικών ουσιών και οι αποθήκες φυσικού αερίου έχουν ήδη ξεκινήσει να ξαναγεμίζονται για την επόμενη σεζόν, με την Ιταλία και τη Γερμανία να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις σε αυτή τη διαδικασία.

Επιπλέον, οι εισαγωγές υγροποιημένου αερίου παραμένουν επίσης σε υψηλά επίπεδα.  «Οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις φυσικού αερίου αυξάνονται επίσης καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για εργασίες συντήρησης στους πυρηνικούς σταθμούς της Γαλλίας εν μέσω απεργιών, οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την εμπιστοσύνη στην ενεργειακή ασφάλεια.», υποστηρίζουν οι αναλυτές της εταιρείας συμβούλων Inspired Energy. 

Οι Ευρωπαίοι αγοραστές παρακολουθούν επίσης στενά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών συντήρησης στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία και την πρόοδο στις εγκαταστάσεις εξαγωγής υγροποιημένου αερίου στο Freeport του Τέξας, έναν σημαντικό προμηθευτή LNG στην ευρωπαϊκή ήπειρο πριν κλείσει. έτος μετά την πυρκαγιά. Πρόσφατα, αυτή η εγκατάσταση ξανάρχισε τη λειτουργία της μόνο για να κλείσει ξανά λόγω τεχνικών προβλημάτων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...