Οικονομία

Έκτακτο επίδομα από 200 έως 300 ευρώ σε συνταξιούχους - Ποιοι το δικαιούνται

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε περισσότερο από 1 εκατ. δικαιούχους θεσπίζει η κυβέρνηση. Ποιοι είναι οι συνταξιούχοι που θα λάβουν από 200 έως 300 ευρώ.

Από την 1η Ιανουαρίου η πλειοψηφία των συντάξεων αυξήθηκε, με μέγιστο ποσοστό αύξησης το 7,75%, όμως, υπήρξαν αρκετοί συνταξιούχοι που είδαν ελάχιστοι ή και καμία διαφορά στα χρήματά τους. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την προσωπική διαφορά, η οποία «εξαλείφεται» σταδιακά μέσω των αυξήσεων. Με δεδομένο το θέμα που ανέκυψε η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην καταβολή εφάπαξ επιδόματος από 200 έως 300 ευρώ, για όσους συνταξιούχους έχουν προσωπική διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που έκανε και αυτή την Κυριακή. «Μένω στο θέμα των συνταξιούχων, καθώς προχθές καταθέσαμε στη Βουλή νομοσχέδιο για να ρυθμίσουμε και το θέμα που ανέκυψε για περίπου 1.100.000 συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς είτε δεν είδαν καθόλου αύξηση, είτε είδαν μικρή αύξηση. Έως τις 31 Μαρτίου λοιπόν, θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση από 200 έως 300 ευρώ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, προσωπική διαφορά έχουν 1.112.000 συνταξιούχοι, με αποδοχές κύριας σύνταξης έως 1.600 ευρώ τον μήνα. Από τη στιγμή που δεν είδαν καμία ή ελάχιστη διαφορά μετά τις αυξήσεις του Ιανουαρίου, θα είναι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 200 έως 300 ευρώ. Η ενίσχυση κλιμακώνεται με βάση το ύψος της σύνταξης αλλά και της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, επίδομα 200 ευρώ θα δοθεί σε 158.000 συνταξιούχους. Στα 250 ευρώ θα διαμορφωθεί η ενίσχυση για 394.000 συνταξιούχους ενώ 300 ευρώ θα λάβουν 560.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...