Οικονομία

Credit Suisse: Η ελβετική κυβέρνηση παρακάμπτει τη «διαβούλευση 6 εβδομάδων» για να ολοκληρωθεί άμεσα η εξαγορά

Σαν τη «μόνη επιλογή» για να αποτραπεί η «κατάρρευση εμπιστοσύνης» προς την Credit Suisse βλέπουν την εξαγορά της από τη UBS η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) και η ελβετική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται τρία άτομα, τα οποία γνωρίζουν την κατάσταση, η κυβέρνηση της Ελβετίας ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή «έκτακτα μέτρα» για να επιταχύνει την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία «πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή, με πηγή να αναφέρει στο Reuters πως για την ώρα συναντούν σημαντικά εμπόδια, ενώ 10.000 θέσεις εργασίας ενδέχεται να χρειαστεί να περικοπούν αν οι δύο τράπεζες συνενωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι τα έκτακτα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή θα επιτρέψουν στη συμφωνία να προχωρήσει χωρίς ψηφοφορία των μετόχων, παρακάμπτοντας τους συνήθεις ελβετικούς κανονισμούς που απαιτούν μια περίοδο διαβούλευσης «έξι εβδομάδων» για τους μετόχους, ώστε «να γνωμοδοτήσουν σχετικά με την εξαγορά».

Η Credit Suisse, η UBS και η ελβετική κυβέρνηση έχουν αρνηθεί ως τώρα να κάνουν κάποιο σχόλιο για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. 

Εγγυήσεις ζήτησε η UBS

Εγγυήσεις από την ελβετική κυβέρνηση για την κάλυψη πιθανών μελλοντικών κινδύνων ζήτησε η  UBS Group προκειμένου να προχωρήσει σε συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse Group.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, η UBS ζητά από την ελβετική κυβέρνηση να αναλάβει νομικά έξοδα και πιθανές μελλοντικές απώλειες στα σενάρια που συζητά για την εξαγορά του συνόλου ή τμημάτων της Credit Suisse.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...