Οικονομία

Wall Street: Τεχνολογικό ράλι - Ισχυρά κέρδη για S&P 500 και Nasdaq

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν την Πέμπτη οι δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών, λαμβάνοντας ώθηση από τα οικονομικά αποτελέσματα της Meta, τα οποία ήταν ικανά να εκτινάξουν και τη μετοχή της σε διψήφιο ποσοστό.

Σύμφωνα με το Newmoney.gr, σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,47% στις 4.179 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διευρύνθηκε κατά 3,25% στις 12.200 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, από την πλευρά του, δεν κατάφερε να «ορθώσει ανάστημα» και έκλεισε με πτώση 39 μονάδων ή 0,11% και καθορίστηκε στις 34.053 μονάδες.

Ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση έδωσε ο τεχνολογικός κλάδος, μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Meta Platforms, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. Είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της μητρικής της Facebook εκτινάχθηκε 23,28%, καθώς τα έσοδα του δ’ τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά τις επίμονες ζημιές στο metaverse.

Στον ίδιο ρυθμό και οι μετοχές της Apple με άνοδο 3,71%, της Amazon με κέρδη 7,38% και της Alphabet, η οποία ενισχύθηκε 7,28%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τεχνολογικός τομέας συνεχίζει να υπεραποδίδει μέσα στο 2023

Ο τεχνολογικός τομέας συνεχίζει να υπεραποδίδει μέσα στο 2023, απορροφώντας ένα μέρος των μεγάλων απωλειών του 2022, ως απόρροια των επιπτώσεων του πληθωρισμού και των υψηλών επιτοκίων στην κερδοφορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κλάδος τεχνολογίας του S&P 500 ενισχύεται κατά τουλάχιστον 11% φέτος έναντι απωλειών 28% πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία την Τετάρτη προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (στο εύρος 4,5% – 4,75%), απέφυγε να στείλει σήμα τερματισμού του τρέχοντος κύκλου σύσφιγξης, με την αγορά να ποντάρει σε ακόμη δύο παρεμβάσεις, συνολικού μεγέθους 50 μονάδων βάσης.

Αυτό σημαίνει ότι το τελικό επιτόκιο θα φθάσει στην περιοχή του 5%, προτού ξεκινήσουν οι πρώτες μειώσεις στο β’ εξάμηνο του 2023. Υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να βαίνει μειούμενος (6,5% τον Δεκέμβριο) και ότι η οικονομία θα παραμείνει ανθεκτική.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας ανήλθαν σε 183.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ένας αριθμός αισθητά χαμηλότερος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών (195.000), κάτι που σημαίνει ότι η αγορά εργασίας διατηρεί τις «σφιχτές» συνθήκες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...