Οικονομία

Σκυλακάκης: Τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε εικόνα για τις τιμές του φυσικού αερίου

Στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε πλησιάσει στο τέλος του χειμώνα, οπότε θα έχουμε εικόνα για το πώς θα έχουν κινηθεί οι τιμές του φυσικού αερίου - που ήταν και ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας. Παράλληλα τότε θα δούμε πως ακριβώς θα έχει κυλήσει ο προϋπολογισμός του 2022 και θα γνωρίζουμε τι ακριβώς μεταφερόμενο δημοσιονομικό χώρο έχουμε», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πακέτο παροχών μετά τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εκτίμησε ότι το 2023 θα έχουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο από αυτό που υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο.


Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε υπολογίσει περίπου ως και 700 εκατ. ευρώ για το ενεργειακό κόστος.

Σημείωσε ότι τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η ακρίβεια ενώ «η κυβέρνηση πάντα βοηθούσε σε αυτό τον τομέα με όποιο δημοσιονομικό χώρο έβρισκε από το 2019».

Ανέφερε επίσης ότι παρατηρείται «ένα τσουνάμι επενδύσεων» κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι σήμερα θα ανακοινωθεί μια νέα επένδυση στο Αμύνταιο, στον τομέα των φωτοβολταϊκών ανάμεσα στη ΔΕΗ και την RWE.

Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε αδόκιμο τον όρο «παροχές» σημειώνοντας ότι ουσιαστικά αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι «αποκατάσταση των εισοδημάτων με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ