Οικονομία

Wall Street: Πήρε θετικό πρόσημο - Μοναδικός κερδισμένος της εβδομάδας ο Dow Jones

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι δείκτες της Wall Street, καταφέρνοντας να ανακτήσουν μέρος από το χαμένος έδαφος της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, οι επενδυτές επιχειρούν να αποτιμήσουν τον κίνδυνο της αγοράς, ως εκ τούτου αποφεύγουν να αναλάβουν περιττό ρίσκο, υπό τον φόβο της οικονομικής επιβράδυνσης.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 176 μονάδες ή 0,53% στις 33.203 μονάδες, ενώ άνοδο 0,59% σημείωσε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 3.844 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, πρόσθεσε 0,21% στις 10.497 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 έκλεισε με πτώση περίπου 0,2%, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του. Ο Nasdaq έχασε 2%. Μοναδικός κερδισμένος σε εβδομαδιαία βάση ήταν ο Dow Jones, ο οποίος κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,9%.

Τον Δεκέμβριο, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 5,8%, ενώ ο Dow Jones και ο Nasdaq έχουν χάσει από 4% και 8,5% αντίστοιχα. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Σεπτέμβριο, με τους τρεις βασικούς δείκτες να βρίσκονται σε ρυθμό για τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις από το 2008.

Η σημερινή στασιμότητα επέρχεται στον απόηχο των μεγάλων χθεσινοβραδινών απωλειών, οι οποίες οδηγούν τους αμερικανικούς δείκτες σε απώλειες της τάξης του 1% σε επίπεδο πενθημέρου, βαδίζοντας προς την τρίτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα.

Κάτι καθόλου τυχαίο, αν αναλογιστούμε τους φόβους των επενδυτών για το σενάριο της επερχόμενης ύφεσης αλλά και τη διάψευση των προσδοκιών για ένα year-end ράλι, ως απόρροια της διαφαινόμενης διατήρησης της σφιχτής νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ