Οικονομία

Πληρωμές φόρων και με κάρτες εξωτερικού θα επιτρέπει σύντομα η ΑΑΔΕ

Αντικείμενο του έργου είναι η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και νομίμως αδειοδοτημένου φορέα παροχής υπηρεσιών πληρωμών, ο οποίος θα αποδέχεται και θα εκκαθαρίζει για λογαριασμό της ΑΑΔΕ, συναλλαγές με τη χρήση καρτών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών.

Σήμερα, σε συνεργασία με την εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ η ΑΑΔΕ δέχεται συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί από φορείς παροχής υπηρεσιών πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τόσο με φυσική (Card Present) όσο και χωρίς φυσική παρουσία της κάρτας (e-POS – Card not Present).

Ωστόσο, στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι να επεκτείνει το σύστημα αποδοχής ξένων καρτών και για την είσπραξη δημοσίων εσόδων. Στη βάση αυτή η ΑΑΔΕ θα επιλέξει έναν ανάδοχο του έργου, ο οποίος θα αποδέχεται και θα εκκαθαρίζει το σύνολο των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών εξωτερικού.

Η ΑΑΔΕ διαθέτει ήδη δίκτυο διακοσίων 265 εγκατεστημένων τερματικών σημείων πώλησης (Electronic funds transfer at point of sale, EFT/POS) με πιστοποίηση ασφάλειας PCI-PTS (desk/3200, PCI PTS v4). Το δίκτυο αυτό ενδέχεται να τροποποιηθεί με την κατάργηση ή την προσθήκη νέων σταθερών τερματικών ή μετακινούμενων σημείων με τη χρήση φορητών συσκευών.

Εναλλακτικά, στην περίπτωση που ο ανάδοχος δεν επιθυμεί να περάσει τις συναλλαγές μέσω του υπάρχοντος δικτύου EFT/POS της ΑΑΔΕ και τις συναλλαγές χωρίς φυσική παρουσία της κάρτας (e-POS) μέσω της τρέχουσας διόδευσης για τις εγχώριες κάρτες, θα αναλάβει να εγκαταστήσει, συνδέσει και παραμετροποιήσει ισάριθμα EFT/POS και στα σημεία που είναι εγκατεστημένα τα υφιστάμενα τερματικά, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για εκτέλεση συναλλαγών χωρίς φυσική παρουσία της κάρτας (e-POS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόστος για τη θέση σε λειτουργία των συστημάτων POS και e-POS για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων βαρύνει εξ ολοκλήρου τον ανάδοχο και θα συμπεριλαμβάνεται στην αμοιβή του αναδόχου. Στην περίπτωση που δημιουργηθεί νέο δίκτυο EFT/POS, ο ανάδοχος αναλαμβάνει τη συντήρησή του για όλη τη διάρκεια της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει οι υποψήφιοι να εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών κάρτας VISA, Mastercard και China Union Pay. Προαιρετικά θα πρέπει να εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών Dinners και American Express.

Για λόγους που αφορούν οικονομίες κλίμακας, η εν λόγω προμήθεια υπηρεσίας θα υλοποιηθεί με ενιαίο χρονοδιάγραμμα και ενιαίο σχήμα διοίκησης. Επιπλέον για λόγους ενιαίας παρακολούθησης του αντικειμένου και την αποφυγή μη ορθής εκτέλεσης της σύμβασης από την τυχόν έλλειψη συντονισμού διαφορετικών αναδόχων και για τον περιορισμό του διοικητικού κόστους θα γίνονται δεκτές μόνο οι προσφορές που καλύπτουν το σύνολο της σύμβασης.

Η εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης θα ανέρχεται στο ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ η διάρκεια της σύμβασης έχει ορισθεί σε ένα έτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...