Οικονομία

Πτώση σχεδόν 3% καταγράφει και σήμερα το Bitcoin

Πτώση σχεδόν 3% καταγράφει και σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να μη μπορεί  να ανακτήσει τα 16.000 δολάρια.

  Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 15.554 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 301 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 66% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 83% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αγορά κρυπτονομισμάτων πιέζεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες καθώς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προβλήματα στο μεγάλο χρηματιστήριο FTX.

Ειδικότερα από τις 6 Νοεμβρίου – την ημέρα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, είπε ότι το ανταλλακτήριό του θα ρευστοποιήσει τα FTT token του – η αγορά κρυπτο έχει χάσει περισσότερα από 260 δισ. δολάρια.

Το FTT είναι το εγγενές διακριτικό της ανταλλαγής κρυπτογράφησης της FTX και η απόφαση του Zhao να πουλήσει FTT πυροδότησε την κατάρρευση της FTX, η οποία έκτοτε κήρυξε πτώχευση. Το Binance ήταν αντίπαλος του FTX.

Η εταιρεία οφείλει στους μεγαλύτερους πιστωτές της περίπου 3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...