Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα ύψη η ζήτηση στη Θεσσαλονίκη – Τι θα πληρώσει μια τετραμελής οικογένεια

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά είναι φέτος η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη με τη διάθεσή του να ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου και τα νοικοκυριά να έχουν ήδη προχωρήσει σε προπαραγγελίες ενόψει του χειμώνα.

Ως κατά πολύ φθηνότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες πηγές θέρμανσης χαρακτήρισε φέτος τις τιμές του πετρελαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝ.ΒΕ.Θ.) Θέμης Κιουρτζής, ο οποίος τόνισε ότι λόγω των οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε, συμφέρει περισσότερο τη φετινή χρονιά να ζεσταθεί ένα νοικοκυριό με πετρέλαιο.

Οι σημερινές τιμές, μάλιστα, μέχρι στιγμής κυμαίνονται στο 1,35 ευρώ το λίτρο. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες και έχουμε καταγράψει τις πρώτες παραγγελίες. Όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, η διάθεσή του ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου, Σάββατο αλλά λόγω της ημέρας η επίσημη έναρξη θα γίνει 14 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή», επισήμανε ο κ. Κιουρτζής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για μια τετραμελή οικογένεια κάνοντας οικονομία στη χρήση του, αγγίζει περίπου τα 2.000 ευρώ λαμβάνοντας υπόψιν τις σημερινές τιμές του λίτρου ενώ αν δικαιούται το επίδομα, (350 για την τετραμελή οικογένεια) τότε θα κοστίσει περίπου 1.650 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν τα νοικοκυριά φέτος θα είναι αυξημένο σε σχέση με την περσινή σεζόν, ενώ θα προμηθευτούν και φθηνότερα το πετρέλαιο κατά 25 λεπτά το λίτρο λόγω της κρατικής επιδότησης. Επιπλέον, νέοι δικαιούχοι του επιδόματος και όσοι έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο πετρέλαιο, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης.

Ο κ. Κιουρτζής τόνισε στο thesstoday.gr, την ανάγκη να μην υπερφορολογείται το πετρέλαιο το οποίο παραμένει ο «βασιλιάς» της θέρμανσης και αποτελεί το μοναδικό σταθερό είδος θέρμανσης στη χώρα μας. «Το πετρέλαιο ήταν ανέκαθεν πιο οικονομικό αλλά λόγω της υψηλής φορολογίας, παρουσιάζει αυξητική τάση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης.

Τα νέα κριτήρια, οι δικαιούχοι αλλά και οι διαδικασίες χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης θα καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ