Οικονομία

Βρετανία: Ανάπτυξη 0,2% και όχι συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο, αποτρέποντας μια καλοκαιρινή ύφεση παρά την αύξηση-ρεκόρ του κόστους διαβίωσης. Η ανάπτυξη στο 0,2% αιφνιδίασε καθώς όλες οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μικρή συρρίκνωση 0,1% ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας ήταν μικρότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε 33,8 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο σημαίνει ότι η οικονομία δεν βρίσκεται σε τεχνική ύφεση, όπως πολλοί νόμιζαν. Η ύφεση είναι πλέον πιθανό να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο, όταν η παραγωγή ενδεχομένως θα συρρικνωθεί λόγω της πρόσθετης τραπεζικής αργίας για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ενώ προβλέπεται περαιτέρω πτώση τα επόμενα δύο τρίμηνα.

Τα στοιχεία δίνουν ανάσα στην κυβέρνηση Τρας η οποία έχει δεχτεί δριμεία κριτική για τον μίνι προϋπολογισμό με γενναίες φοροελαφρύνσεις που οδήγησε σε πτώση της λίρας.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...