Οικονομία

ΟΠΕΚ: Μειώνει την παραγωγή κατα 100.000 βαρέλια την ημέρα

Τον περασμένο μήνα, ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent κέρδισαν 3,8% στα 96,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate κέρδισαν 3,5% στα 89,90 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει περίπου 25% από τις αρχές Ιουνίου, αφού άγγιξαν τα πολυετή υψηλά του Μαρτίου. 

Η ανακοίνωση της Δευτέρας από τον ΟΠΕΚ έρχεται εν μέσω μιας κλιμακούμενης ενεργειακής διαμάχης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης , με πολλούς στην Ευρώπη να ανησυχούν έντονα για την προοπτική ύφεσης και τη χειμερινή έλλειψη φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αυτοί δεν συμφωνούν ποτέ με Τούρκους! Κούρδοι κομάντος του SDF κρατούν σημαία με τον Δικέφαλο αετό έτοιμοι για την επικείμενη σύγκρουση

Τουρκικές μηχανοκίνητες δυνάμεις εισήλθαν στο Χαλέπι προδικάζοντας ευθεία πολεμική σύγκρουση με τους Κούρδους το...