Οικονομία

Χατζηδάκης: Τι είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις και τον κατώτατο μισθό

Σύμφωνα με τον υπουργό, στις αρχές του Ιανουαρίου θα υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΚΕΠΕ και στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση θα ανακοινωθεί το ποσό της αύξησης. Πρόκειται για μία διαδικασία που θα διαρκέσει 3-4 μήνες.

Αναφορικά με την οικονομική στήριξη στους πολίτες, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ευτυχής για ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να δώσει. «Πρέπει όμως να κάνει σωστή διαχείριση.Τα ''δώστα όλα'' τα ζήσαμε τα πληρώσαμε και προφανώς δεν είμαστε αυτής της σχολής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τις συντάξεις ανέφερε ότι θα ξεπαγώσουν για όλους μετά από μια 12ετία, ενώ υπενθύμισε ότι από 1 Ιανουαρίου του 2023 καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης που έχει σημαντικό κόστος όπως είπε για τον προϋπολογισμό.

Με τις εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται συνολικά σε 30.000(πέρα των διεθνών) και θα τύχουν άμεσης αντιμετώπισης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα γεγονότα στον Έβρο ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με εκπλήσσει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο. Και για ΣΥΡΙΖΑ με εκπλήσσει. Ειδικά για αυτό το θέμα δεν περίμενα να φτάσουν μέχρι εκεί. Ήταν άστοχες και επιπόλαιες τοποθετήσεις. Την ώρα που η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θα έπρεπε όλοι να είμαστε απέναντι», δήλωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...