Οικονομία

Ενέργεια: «Φωτιά» στα τιμολόγια ρεύματος

Οι εταιρείες προμήθειας θα πρέπει να ανακοινώσουν τα τιμολόγια στις 20 Αυγούστου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν πρόκειται να υπάρξει τιμή χαμηλότερη από τα 60 λεπτά η κιλοβατώρα, όταν τον Αύγουστο το χαμηλότερο τιμολόγιο ήταν στα 48,6 λεπτά και μόλις δύο εταιρείες είχαν τιμολογήσει πάνω από τα 60 λεπτά.

Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση, για να διατηρήσει την τελική τιμή για τον καταναλωτή στα 15-17 λεπτά, όπως έχει δεσμευθεί, θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά την κρατική επιδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Αύγουστο είχε διαμορφωθεί στα 337 ευρώ η μεγαβατώρα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα πρέπει να ξεπεράσει τα 400 ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Οι πάροχοι θα οριστικοποιήσουν τα τιμολόγια στο παρά πέντε προκειμένου να περιορίσουν όσο μπορούν το ρίσκο της πρόβλεψης μέσα στην εντεινόμενη αβεβαιότητα της αγοράς.

Ηδη όμως οι παρενέργειες στην αγορά είναι μεγάλες. Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς τους παρόχους ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και όλο και περισσότεροι καταναλωτές καταφεύγουν στην λεγόμενη Καθολική Υπηρεσία, καθώς τους έχουν αποκλείσει, λόγω οφειλών, οι πάροχοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...