Οικονομία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Επιπλέον δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή»

Το πρόγραμμα ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες των προβλέψεων, καθώς οι πολίτες έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση στην αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη η εξαργύρωση των voucher για την αγορά ψυγειοκαταψυκτών, ψυγείων και air condition. Η αύξηση του προϋπολογισμού στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, αναμένεται να βάλει μέσα στους δικαιούχους και τους επιλαχόντες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είχε αναφέρει πως «θα αυξηθεί ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή” προκειμένου να ενταχθούν σταδιακά σε αυτό οι επιλαχόντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήδη εμείς διερευνούμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αυξήσουμε τον αρχικό προϋπολογισμό που είναι 150 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να μπορέσουν σταδιακά και οι επιλαχόντες να αντικαταστήσουν τις παλιές συσκευές», σχολίασε ο κ. Σκρέκας στον ΑΝΤ1.

«Θα αυξήσουμε τον προϋπολογισμό σταδιακά, ώστε σχεδόν 900.000 νοικοκυριά… 900 χιλιάδες διαφορετικά ΑΦΜ, να μπορέσουν -οι περισσότεροι από αυτούς- να αντικαταστήσουν μια συσκευή και να πετύχουν μια μείωση στην κατανάλωση στον λογαριασμό ρεύματος που θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 30% και 40%», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα
Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...