Οικονομία

Η ελληνική εκπροσώπηση στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022»

Ειδικότερα, ο ΣΕΓΕ σε συνεργασία με το επιμελητήριο Χαλκιδικής κατέκτησε το βραβείο του εθνικού νικητή στις κατηγορίες «υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης» και «προώθηση της επιχειρηματικότητας», με «οχήματα» την ενεργειακή κοινότητα γυναικών WEnCoop και τη startup Universe, της οποίας ο Σύνδεσμος αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη και βασικό υποστηρικτή της.

Στόχος του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΓΕ, είναι η αναγνώριση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, που αναδεικνύουν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, επιβραβεύοντας και προωθώντας τις καλύτερες πρωτοβουλίες και συνεργασίες και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι η «WEnCoop» είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), με σκοπό τα μέλη της να δραστηριοποιηθούν και στον τομέα της ενέργειας, αξιοποιώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις τους, αλλά και την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος.

Η σύλληψη της ιδέας για τη συγκρότηση της WΕnCoop έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 και μέσω της λειτουργίας της προωθείται η καινοτομία στον ενεργειακό τομέα, η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας, η προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, η παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, η διανομή και η προμήθεια ενέργειας, καθώς και η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Σήμερα στην WΕnCoop συμμετέχουν 66 γυναίκες επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της χώρας, διαφορετικής αφετηρίας και κουλτούρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι