Οικονομία

Χατζηδάκης: «Ορατή η πρόοδος στον ΕΦΚΑ, αλλά δεν εφησυχάζουμε»

Όχι μόνο στα χαλασμένα air condition, αλλά και στο επίδομα παραγωγικότητας που πρέπει να δοθεί στους αποτελεσματικούς υπαλλήλους, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης o οποίος επισκέφθηκε απροειδοποίητα τον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου.

Τόνισε επίσης ότι συνάντησε ασφαλισμένους που είχαν εξυπηρετηθεί άμεσα, ενώ βελτιωμένη θα είναι από το Σεπτέμβριο και η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, καθώς θα αρχίσουν να λειτουργούν ψηφιακά ΚΕΠΑ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Συνεχίζω να πηγαίνω απροειδοποίητα σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας. Ιδιαίτερα του ΕΦΚΑ. Με τις επισκέψεις αυτές, μπορώ και κάνω καλύτερα τη δουλειά μου. Σήμερα το πρωί πήγα στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου, μια νευραλγική διεύθυνση με πολλούς ασφαλισμένους.

Προφανώς ο ΕΦΚΑ Αμαρουσίου δεν έχει μεταβληθεί σε παράδεισο. Όμως χάρη στις προσπάθειες της Διοίκησης και των εκεί υπαλλήλων, οι ασφαλισμένοι που συνάντησα ήταν ευχαριστημένοι. Οι συντάξεις βγαίνουν πιο γρήγορα. Οι συμπολίτες μας που έχουν ζητήματα με επιδόματα (μητρότητας κτλ) εξυπηρετούνται καλύτερα. Τα ηλεκτρονικά ραντεβού λειτουργούν πολύ καλά. Είναι και αυτό μια ικανοποίηση.

Έχουμε όμως ακόμα μεγάλη ανηφόρα να ανέβουμε. Για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα τόσο των ασφαλισμένων όσο και των υπαλλήλων. Στους υπαλλήλους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αντίξοες συνθήκες πρέπει να δώσουμε άμεσα -και θα το δώσουμε- το ειδικό επίδομα παραγωγικότητας όταν εκδίδουν παραπάνω συντάξεις. Και να ολοκληρώσουμε την προμήθεια 5.000 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών που, μαζί με τους 3.000 που λειτουργούν τους τελευταίους μήνες, θα εκσυγχρονίσουν τον ΕΦΚΑκαι θα αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Για τους πολίτες, είμαστε τώρα στην τελική ευθεία για την έκδοση των κύριων συντάξεων. Και από Σεπτέμβριο θα προχωρήσουμε με τα ψηφιακά ΚΕΠΑ που θα περιορίσουν πολύ την ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία, σε σχέση τον ΕΦΚΑ. Ειδικά για το Μαρούσι, θα πω στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να δει αμέσως το θέμα των χαλασμένων air condition σε ένα τμήμα των γραφείων. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία τόσο για τους υπαλλήλους όσο για τους ασφαλισμένους.

Ο νέος νόμος για τον ΕΦΚΑ έχει θέσει τις βάσεις για να εκσυγχρονιστεί ο Οργανισμός (με ταχύτερες προμήθειες, με γρηγορότερη εξέταση των καταγγελιών, με νέες προσλήψεις που δρομολογούνται και με διοικητικά στελέχη αυξημένων προσόντων για κρίσιμες θέσεις). Η πρόοδος είναι ορατή, αλλά δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός. Απόφασή μου είναι με την ίδια αφοσίωση να συνεχίσω την προσπάθεια. Είναι σημαντικό να αλλάξουμε υπηρεσίες και φορείς που κάποιοι τους είχαν ξεγράψει στη συνείδησή τους. Συνεχίζουμε λοιπόν με επιμονή, με αποφασιστικότητα και με προσήλωση στον στόχο!»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ