Οικονομία

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση φορολογικών διοικήσεων του κόσμου το 2024 στην Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συγκέντρωση των φορολογικών διοικήσεων ανά τον κόσμο αναμένεται να φιλοξενήσει στη χώρα μας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ θα αναλάβει τη διεξαγωγή της 17ης Ολομέλειας του FTA/ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που θα διεξαχθεί το 2024 και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «πρόκειται για μια ακόμη αναγνώριση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας μας, καθώς και της αναβαθμισμένης θέσης της ελληνικής οικονομικής και φορολογικής διοίκησης στα διεθνή fora». Στην Ολομέλεια αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι 50 και πλέον χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου σημειώνει επίσης ότι «παρά τις πολλαπλές κρίσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει σημαντικά βήματα προόδου σε κρίσιμους τομείς, όπως η φορολογική διοίκηση, μέσα από την αδιάλειπτη υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής και εκσυγχρονιστικής της ατζέντας, καθώς και τη χάραξη και εφαρμογή ενός σύγχρονου και αξιόπιστου μείγματος πολιτικής». Παράλληλα, πρόσθεσε, ενισχύει την εμπλοκή και τον ρόλο της στην κατάρτιση πολιτικών σε διεθνές επίπεδο.

«Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ συμμετέχουν ενεργά στις σχετικές με τη φορολογία και τη φορολογική πολιτική ομάδες εργασίας του ΟΟΣΑ, συμβάλλοντας ουσιαστικά και εποικοδομητικά στη διαμόρφωση βέλτιστων πολιτικών» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, συγχαίροντας τη διοίκηση της ΑΑΔΕ τόσο «για την ανάληψη της εμβληματικής διοργάνωσης, όσο και για το έργο που επιτελεί υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...