Οικονομία

Pfizer: Εξαγοράζει το 8,1% της γαλλικής εταιρείας Valneva

Ο αμερικανικός όμιλος φαρμακευτικών δραστηριοτήτων Pfizer έχει συμφωνήσει να επενδύσει 90,5 εκατ. ευρώ, για την αγορά του 8,1% της γαλλικής εταιρείας εμβολίων Valneva, καθώς οι εταιρείες ανακοίνωσαν εξελίξεις στη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της νόσου Lyme.

Η Pfizer θα αποκτήσει το μερίδιο στην Valneva, η οποία επίσης εργάζεται πάνω στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, στην τιμή των 9,49 ευρώ ανά μετοχή, μέσω μιας δεσμευμένης αύξησης κεφαλαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μετοχή της Valneva ενισχύεται κατακόρυφα κατά 14,5% στα 9,09 ευρώ.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την επένδυση της Pfizer για να στηρίξει τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της Φάσης 3 για το πρόγραμμα της νόσου του Lyme.

Οι Valneva και Pfizer επίσης επικαιροποίησαν τους όρους της συνεργασίας τους και τη συμφωνία άδειας χρήσης που ανακοίνωσαν στις 30 Απριλίου 2020 για το υποψήφιο εμβόλιο κατά της Lyme, VLA15.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...