Οικονομία

Κοζάνη: Η χαμηλή ζήτηση του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα έφερε προβλήματα στην τηλεθέρμανση

Χωρίς τηλεθέρμανση παραμένει η Κοζάνη, καθώς όπως ενημερώνει η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης η απόφαση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ήταν να τεθούν εκτός λειτουργίας οι Μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται προς το παρόν με θερμική ενέργεια το σύστημα τηλεθέρμανσης Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη βρίσκεται σε μικρό ποσοστό μόλις με 150 MW στο ενεργειακό μείγμα, με τις ΑΠΕ να αγγίζουν το 70%, το φυσικό αέριο κοντά στο 15%, με τις εισαγωγές να βρίσκονται στα 840 MW και οι εξαγωγές στα 480 MW.

Λόγω χαμηλής ζήτησης οι λιγνιτικές μονάδες που παρέχουν θερμική ενέργεια στην τηλεθέρμανση Κοζάνης βρίσκονται εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς θέρμανση τα νοικοκυριά. Άγνωστο παραμένει πότε οι Μονάδες αναμένεται να ξαναμπούν στο σύστημα καθώς θα υπάρχει νέα απόφαση του ΑΔΜΗΕ, μετά τις 2.30 το μεσημέρι, όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του ΔΣ της τηλεθέρμανσης Κώστας Κυτίδης και πιθανόν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε ότι αφορά την λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ