Οικονομία

Αναλυτής της Bank of America: Το κρυπτονόμισμα που θα μπορούσε να γίνει η Visa των crypto

Το κρυπτονόμισμα Solanaπαρέχει στους πελάτες του χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών, ευκολία χρήσης και επεκτασιμότητα, σε σύγκριση με τα άλλα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον ειδικό στα ψηφιακά νομίσματα.

Ο επικεφαλής κρυπτονομισμάτων και αναλυτής της Bank of America, Αλκές Σαχ, ανέφερε την Τρίτη ότι το Solana (SOL) «θα μπορούσε να γίνει η Visa του ψηφιακού οικοσυστήματος» συγκρίνοντας το κρυπτονόμισμα με το δημοφιλές σύστημα πιστωτικών καρτών.

Στην αναφορά του προς τους πελάτες του, ο ειδικός σημείωσε πως το Solana έχει πάνω από 400 εφαρμογές στο δίκτυό του, που περιλαμβάνουν τα πάντα από συναλλαγές peer-to-peer στις αγορές NFT.

Ο Σαχ σημείωσε επίσης ότι για παράδειγμα το Ethereum θα γίνει το κρυπτονόμισμα για τις «συναλλαγές μεγάλης αξίας και αποθήκευση».

Το Solanaδίνει προτεραιότητα στην επεκτασιμότητα, αλλά ένα σχετικά λιγότερο αποκεντρωμένο και ασφαλές blockchainέχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα» σχολίασε ο ειδικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το Ethereumδίνει προτεραιότητα στην αποκέντρωση και την ασφάλεια, αλλά με κόστος στην επεκτασιμότητα. Κάτι που οδήγησε σε περιόδους συμφόρησης του δικτύου και χρεώσεων που μερικές φορές είναι μεγαλύτερες από την ίδια την αξία της συναλλαγής» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πόρταλ Decrypt, θεωρητικά η Visaείναι σε θέση να πραγματοποιεί 24 χιλ. συναλλαγές το δευτερόλεπτο (TPS), αλλά κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 1.700 συναλλαγές.

Το Ethereum περίπου 15 TPS, ενώ το Solana, σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς, μπορεί ν φτάσει τα 65 χιλ. TPS.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Solana έχει ήδη πραγματοποιήσει 50 δισεκατομμύρια συναλλαγές από το ξεκίνημά του.

«Η ικανότητά του να παρέχει υψηλή απόδοση, χαμηλά κόστη και συγκριτικά μεγαλύτερη επεκτασιμότητα από τα άλλα κρυπτονομίσμα δημιουργεί ένα blockchain που είναι ιδανική για χρήσεις όπως οι μικροπληρωμές, gaming και αποκεντρωμένα δίκτυα» κατέληξε ο ειδικός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...