Οικονομία

Χατζηδάκης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική

Μιλώντας στο Meeting Point και την Όλγα Τρέμη αμέσως μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου, ο υπουργός Εργασίας δηλώνει με νόημα ότι η ανάπτυξη του 7% «θα έχει αντανάκλαση στην αύξηση του μισθού».

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλά και για το νέο πακέτο στήριξης των εργαζομένων της εστίασης και του πολιτισμού λόγω της πανδημίας, τονίζοντας ότι διευρύνονται στο 100% του προσωπικού οι επιδοτούμενες αναστολές εργασίες στις επιχειρήσεις που κλείνουν – δηλαδή, νυχτερινά κέντρα, μπαρ κλπ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την ενεργειακή κρίση και τις μεγάλες ανατιμήσεις σε φυσικό αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο λέει ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να παράσχει μεγαλύτερη στήριξη στα νοικοκυριά «αλλά το κράτος έχει συγκεκριμένες αντοχές», ενώ εξηγώντας γιατί δεν μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ επισημαίνει πως εάν μειωθούν υπέρμετρα οι έμμεσοι φόροι δεν θα καλύπτονται οι δαπάνες για μέτρα στήριξης.

Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύεται επίσης ότι το «βουνό» - όπως το χαρακτηρίζει – των εκκρεμών συντάξεων θα έχει εκκαθαριστεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022, ενώ στο πολιτικό μέτωπο αναγνωρίζει «κακοφωνίες» στην κυβέρνηση, που όπως λέει τις έχει επισημάνει και ο πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες κάλπες λέει ότι «οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στους λογαριασμούς της κυβέρνησης». Τονίζει, μάλιστα, ότι «ο πρωθυπουργός, όχι μόνον δημόσια αλλά και κατ’ ιδίαν, λέει παντού πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης οι πρόωρες εκλογές». Σε ό,τι αφορά τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών και συγκυβέρνησης, όποτε κι εάν γίνουν οι εκλογές, λέει πως «στην Ελλάδα, σήμερα, οι μονοκομματικές κυβερνήσεις είναι πολύ καλύτερες από τις κυβερνήσεις συνεργασίας».

Δείτε βίντεο του newsbomb.gr:

https://youtu.be/dWbBlJQQ1Dc

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...