Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Επιστρέφουν οι αναστολές-Εργαζόμενοι που θα πάρουν αποζημίωση

Μετά την ανακοίνωση των νέων αυστηρότερων μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα στις 06.00 δημιουργεί τεράστια ανησυχία στους κλάδους που πλήττονται άμεσα, δηλαδή, για παράδειγμα μπαρ και κέντρα διασκέδαση. Γι' αυτό την επαναφορά του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου κλειδώνουν εισηγήσεις για στοχευμένη ενεργοποίηση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και αποζημίωσης ύψους 534 ευρώ για κλάδους και επιχειρήσεις που θα είναι ουσιαστικά «κλειστές», χωρίς να υπάρχει σχετική κρατική εντολή για λουκέτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στόχος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και γι' αυτό στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν άμεση επαναφορά της οικονομικής ενίσχυσης.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει προσανατολισμός για οριζόντιες αναστολές στην εστίαση, αλλά μόνο στους υποκλάδους που πλήττονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...