Οικονομία

Ισχυρό πλήγμα δέχεται η Opel - Κλείνει εργοστάσιό της

Η έλλειψη ημιαγωγών προκαλεί ισχυρό πλήγμα στην Opel η οποία αναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία εργοστασίου της.

Ισχυρό είναι το πλήγμα που δέχεται η Opel εξαιτίας της κρίσης με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών. Ούσα ανήμπορη να προμηθευτεί σημαντικά εξαρτήματα, η εταιρεία αναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία εργοστασίου της στο Eisenach, στη δυτική Θουριγγία. Το «λουκέτο» θα μπει την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας και της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Stellantis σχεδιάζει να προσαρμόσει αναλόγως την παραγωγή της», ανέφερε στέλεχος της Stellantis, όπως μετέδωσε πρώτη η γερμανική εφημερίδα “Automobilwoche”.

 

Η αναστολή της λειτουργίας θα έχει άμεσες συνέπειες σε περίπου 1.300 εργαζομένους, πρόσθεσε το στέλεχος, επισημαίνοντας πως θα προωθηθεί η ημιαπασχόληση. Έντονος είναι προβληματισμός των εργαζομένων, οι οποίοι δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη.

Επικαλούμενο δηλώσεις εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, το γερμανικό τηλεοπτικό Μέσο “MDR” αναφέρει πως πριν από δύο μέρες διεξήχθη συμβούλιο στο εργοστάσιο, αλλά επ’ουδενί έγινε λόγος για κλείσιμο του εργοστασίου.

Πέρα από τις άμεσες συνέπειες για το εργατικό δυναμικό, το λουκέτο θα δυσχεράνει την παραγωγή πολλών οχημάτων, μεταξύ των οποιων του Opel Grandland. Η κατασκευή του τελευταίου θα μεταφερθεί στην γαλλική πόλη Μονμπελιάρ.

Η παραγωγή του μικρομεσαίου SUV θα επιστρέψει στο Eisenach το 2022, εφόσον αποκατασταθούν οι ρωγμές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...