Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών – Εντείνονται οι απώλειες

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 890 μονάδων, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:00, διαμορφώνεται στις 890,91 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,40%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 26,57 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,48%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,96%.

Πτώση καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-5,15%), της Πειραιώς (-3,95%), της Aegean Airlines (-3,23%), της Alpha Bank (-3,03%), της Eurobank (-2,97%), της Ελλάκτωρ (-2,91%) και της ΔΕΗ (-2,82%). .

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών (+0,21%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,43%) και των Πρώτων Υλών (-2,29%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 2.076.172 και 1.773.867 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 2,954 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 2,377 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 94 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λανακάμ (κ) +8,20% και Προοδευτικη +8,11%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μπήτρος -12,73% και Λεβεντέρης(π) -9,52%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι νομίζουν ότι θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και τα πολεμικά τους πλοία θα κυριαρχούν στην Α. Μεσόγειο αλλά θα δοκιμάσουν μεγάλη έκπληξη

Ισραηλινή εφημερίδα αποκαλύπτει το πυρηνικό σχέδιο του Ερντογάν το οποίο δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί