Οικονομία

Χατζηδάκης: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Τη διαβεβαίωση ότι έως το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και οι αυξήσεις που προβλέπει ο νόμος Βρούτση έδωσε σήμερα (08.09.2021) ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά και στη μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων προ του 2016 και θα απομείνουν για τον Νοέμβριο κάποιες δύσκολες περιπτώσεις που δικαιούνται αναδρομικά, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Για την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις το μήνα και εντός των επόμενων μηνών το θέμα να επιλυθεί πλήρως.

Όπως είπε, σε αυτήν την προσπάθεια θα συμβάλουν σημαντικά 3.600 δικηγόροι και λογιστές, που έχουν υποβάλει αίτηση να πιστοποιηθούν για την έκδοση συντάξεων, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή εκπαιδεύονται και από τον Οκτώβριο θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ