Οικονομία

Παράταση υποβολής αιτήσεων για την στήριξη των επιχειρήσεων του Πειραιά που "έπληξε" ο κορονοϊός

Παρατείνεται για 15 ημέρες η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων των πειραϊκών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση στη δράση: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στον Δήμο Πειραιά»

Η δράση του Δήμου Πειραιά έχει ως στόχο τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη και επλήγησαν λόγω της πανδημίας του Covid-19, ενώ τη δράση στηρίζουν τα επιμελητήρια και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης.

Συγκεκριμένα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη μεγαλύτερη προσέλευση των επιχειρήσεων λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, δίνεται παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων έως την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που ενισχύει οικονομικά απευθείας τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει και τις 20.000 ευρώ. Επιθυμία μας είναι σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον για το επιχειρείν, να στηρίξουμε έμπρακτα την τοπική οικονομία, αξιοποιώντας παράλληλα όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία και χαίρομαι που η κοινωνική αυτή δράση έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ακόμη, πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες στην ίδια κατεύθυνση, που θα έχουν στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας του Πειραιά, ενώ κάλεσε τις επιχειρήσεις του Πειραιά να αξιοποιήσουν τη νέα αυτή δυνατότητα, ώστε να αποκαταστήσουν τη ρευστότητα τους και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, «μετά από τη μεγάλη περιπέτεια για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι η δράση είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 7.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 1.500 ευρώ και μέγιστο τα 20.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, το οποίο συντάσσει δωρεάν τον φάκελο υποβολής της πρότασης για τη δράση, ενώ παράλληλα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη.
Το ενδιαφερόμενο κοινό για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση, μπορεί να επισκέπτεται το site του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά: https://piraeusbsc.gr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ