Οικονομία

Έχασε και πάλι τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Σε πτωτική τροχιά επέστρεψε την Τετάρτη ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάστημα δύο και πλέον εβδομάδων, χάνοντας το επίπεδο των 1.800 δολαρίων η ουγγιά.

Αιτία της σημερινής πτώσης είναι η ενίσχυση του δολαρίου αλλά και η στάση αναμονής που κρατούν οι επενδυτές, εν όψει του συμποσίου νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που ξεκινά αύριο στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ.

Οι traders περιμένουν κυρίως την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο Τζάκσον Χολ την Παρασκευή, ευελπιστώντας ότι ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα δώσει κάποιες ενδείξεις για το πότε θα ξεκινήσει η Fed να περιορίζει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων και άλλων τίτλων, εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά του χρυσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια επίσημη ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed θα μπορούσε να αποτελέσει πλήγμα για το πολύτιμο μέταλλο.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 17,50 δολάρια ή 1% και έκλεισε την Τετάρτη στα 1.791 μονάδες η ουγγιά, χάνοντας το επίπεδο 1.800 δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του πολύτιμου μετάλλου από τις 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Πτωτικά κινήθηκε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να χάνει 12 σεντς ή 0,5% και να ολοκληρώνει την ημέρα στα 23,78 δολάρια η ουγγιά.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2% στα 4,27 δολάρια η λίβρα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα σημείωσε πτώση 1,6% και έκλεισε στα 993,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,5% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 2.430,70 δολάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ