Οικονομία

Έρχεται σταδιακή κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το εν λόγω μέτρο, που αφορά 450.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί από το 2022.

Η άσκηση που θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα από την υπηρεσία του υπουργείου για τον ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους, μετά την αναπροσαρμογή των νέων τιμών ζώνης, αλλά και η ένταξη 3.500 νέων περιοχών θα αποτελέσει crash-test για την κυβέρνηση, για να δει αν μπορεί να καταργήσει τον φόρο εντός 2022 ή θα προχωρήσει στην σταδιακή κατάργησή του έως το 2023.

Βάσει όσων ανέφερε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, οι νέες εντάξεις θα οδηγήσουν στην αύξηση του εισπράξιμου ποσού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για κατάργηση ή περιορισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο θέλει να δει εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον συμπληρωματικό φόρο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, οι νέες εντάξεις θα προσθέσουν ένα ποσό μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ, που θα δίνει δικαίωμα για διορθωτικές κινήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ