Οικονομία

Γιατί πήρε κορονο-δάνειο η επιχείρηση του Σόρος;

Τον Μάρτιο, η αμερικανική Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων έδωσε «δάνειο» 234.548 δολαρίων με βάση το Πρόγραμμα Προστασίας Μισθών (PPP) στο Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανατολής-Δύσης του George Soros (EWMI).

Η επίσημη περιγραφή της συναλλαγής είναι "να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να διατηρήσουν το εργατικό δυναμικό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19", αλλά οι ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και συμβάσεις προς την EWMI (που είναι και η κύρια πηγή εσόδων της) αυξήθηκαν από 9.185.194 $ το 2019 σε 14.859.293 $ το 2020. Η EWMI προηγουμένως έλαβε δάνειο 226,179 εκ μέρους των Συμπράξεων Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) τον Μάιο του 2020. Αν και υποτιθέμενη μικρή επιχείρηση που αγωνίζεται για την πανδημία, η EWMI απολαμβάνει χώρο γραφείου στη λεωφόρο Madison 575 στη Νέα Υόρκη και στην λεωφόρο Connecticut στην Ουάσιγκτον...

Τον Νοέμβριο του 2018, η Judicial Watch δημοσίευσε μια ειδική έκθεση με θέμα "The Financial and Staffing Nexus Between the Open Society Foundations and the United States Government". Η έκθεση 28 σελίδων τεκμηριώνεται σχολαστικά με 154 υποσημειώσεις που αναφέρονται σε αρχεία πρωτογενούς πηγής. Μια βασική αφαίρεση από την έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες της EWMI είναι ότι ο οργανισμός διαχειρίζεται έργα για τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), ένα ανεξάρτητο κομμάτι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Για όσους ενδιαφέρονται, η EWMI διατηρεί μια ιστοσελίδα με τεκμηρίωση σχετικά με τη μη κερδοσκοπική τους υπόσταση και τις οικονομικές καταστάσεις τους. Μπορείτε επίσης να δείτε εκεί τους αυτο-περιγραφόμενους "Δωρητές και Συνεργάτες" που, προφανώς, δεν ήταν σε θέση ή δεν ήταν πρόθυμοι να "δανείσουν" χρήματα στην EWMI για προστασία της μισθοδοσίας. Ο κατάλογος των δωρητών και των εταίρων είναι αρκετά αξιοσημείωτος. Από την Παγκόσμια Τράπεζα έως το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρουμανίας, μεταξύ πολλών άλλων. Αναρωτιέται κανείς γιατί οι Αμερικανοί φορολογούμενοι έπρεπε να καλύψουν το «δάνειο».
 

Σκεφτείτε το: μια επιχείρηση που υποστηρίζεται από τον Soros, που διαχειρίζεται ένα μεγάλο κομμάτι των διεθνών αναπτυξιακών επιχειρήσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσποιούμενη ότι είναι σε κατάσταση όπως κάθε άλλη αμερικανική "μικρή επιχείρηση", ζητούσε επιδοτήσεις προστασίας μισθού λόγω του COVID.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται