Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα η καταβολή του επιδόματος σε 472.899 εργαζομένους

Σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, 472.899 δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό των 534 ευρώ, οι οιποίοι τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά τον μήνα Απρίλιο λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε πως το ποσό θα καταβληθεί την συγκεκριμένη μέρα.

Όπως έχει συμβεί και τις προηγούμενες φορές, οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν τα χρήματα από το απόγευμα της ημέρας πληρωμής, συνήθως λίγο μετά τις 17:00.

Το σύνολο των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, όπως χαρακτηρίζεται το εν λόγω επίδομα, ανέρχεται σε 212,2 εκατ. ευρώ, ενώ νώ υπενθυμίζεται ότι ο υπολογισμός γίνεται με βάση τα 534 ευρώ, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης.

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι τα τέλη του μήνα, δηλαδή έως και τις 31 Μαΐου, θα καταβληθεί και το Δώρο Πάσχα, του οποίου η αναλογία υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος.

Τέλος, για εκείνους που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του Δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους εκεί, βαρύνει τους εργοδότες και καταβάλλεται από αυτούς κατά τον χρόνο που ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπ’ αριθ. 19040/7.12.1981.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ