Οικονομία

Βάζει “κόφτη” η ΕΕ στις πληρωμές μεγάλων ποσών με μετρητά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να ξεκινήσει απαγόρευση πληρωμών σε μετρητά ύψους άνω των 10.000 ευρώ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η εντολή περιορισμού του ποσού των πληρωμών σε μετρητά περιλαμβάνεται σε προτάσεις τροποποίησης της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να υποβάλει τον Ιούλιο.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Επίτροπο της ΕΕ για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Mired McGuinness σε συνέντευξη με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutschen Zeitung .

"Μιλάμε για το ανώτατο όριο των 10 χιλιάδων ευρώ. Είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρετε μαζί σας ένα τέτοιο ποσό μετρητών. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν", εξήγησε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Η Μέιριντ Μακγκίνες είπε ότι σκοπεύει, με την υποστήριξη των κρατών μελών της ΕΕ, να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό οργανισμό για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Αυτό το όργανο πρέπει να έχει ισχυρές εξουσίες και να εποπτεύει άμεσα τις πολιτικές κατά των ξεπλύματος χρημάτων ορισμένων μεγάλων τραπεζών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ