Οικονομία

Καββαθάς για εστίαση: "Το άνοιγμα χωρίς ρύθμιση των χρεών είναι δώρον άδωρον"

Την ανάγκη να υπάρξει «ένα τείχος ανοσίας, ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί συνέργεια και έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για την οικονομία», επισήμανε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα «Υγειονομικά ασφαλής επανεκκίνηση του τουρισμού και στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό», παρουσία του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα.

Τα παραπάνω σημειώνονται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και προστίθεται ότι η τουριστική κίνηση πρέπει να επανέλθει. Ο Γ. Καββαθάς τόνισε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν βιώσιμες επιχειρήσεις και επισήμανε ότι στόχος είναι να υπάρξουν οι πολιτικές που θα οδηγήσουν στην κατεύθυνση αυτήν, βασισμένες σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα:

-Στην ύπαρξη στοχευμένης χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τομείς που έχουν ανάγκη ρευστότητας


-Στη διατήρηση και ενίσχυση της απασχόλησης, με εργαλεία όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων


-Στην απομείωση του ιδιωτικού χρέους που προκάλεσε η πανδημία και το οποίο κάνει μη βιώσιμες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, πρόβλημα το οποίο είναι πανευρωπαϊκό και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να υπάρξουν παραστάσεις προς τα Ευρωπαϊκά Όργανα, ώστε να αντιμετωπιστεί συνολικά.


Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι σήμερα το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της πτώχευσης, προσθέτοντας ότι απαιτείται να υπάρξει μια νέα γενιά ρυθμίσεων παρόμοια με αυτή των 120 δόσεων, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να βγουν από τον φαύλο κύκλο των χρεών τους και να καταστούν βιώσιμες

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ